Targeta Rosa: ara més accesible

L'Ajuntament de Barcelona ha elevat els topalls de renda per ser-ne beneficiari


La renda màxima que s'ha d'acreditar per esdevenir usuari de la Targeta Rosa s'ha elevat en les seves dues modalitats: gratuïta i reduïda. Aquesta prestació social, que facilita a les persones grans o amb discapacitat l'ús dels transports públics a la ciutat, serà ara més accessible.

El llindar per accedir-hi de franc era de 7.455,14 euros anuals -equivalent a l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples, l'IMPREM-  i s'ha alçat ara fins els 8.132 euros. En el cas de la Targeta Rosa reduïda, que permet comprar títols de transport amb descompte, fins ara s'atorgava a persones amb rendes inferiors a 14.910,28 euros i ara s'atorgarà a aquelles que comptin amb una renda màxima de 16.264 euros.

Aquesta mesura, signada a través d'un conveni amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'aplica des de l'1 de febrer i forma part de l'acord del govern i el grup municipal del PSC per a l'aprovació dels pressupostos de 2015. La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha assegurat que l'objectiu és "arribar cada cop a més persones".

El requisits per a obtenir-la són estar empadronat a Barcelona, tenir més de 60 anys o posseir el certificat de reconeixement de la discapacitat de l'ICASS. Entre els beneficis, accés gratuït o amb descomptes a les línies d'autobús de TMB, Ferrocarrils de la Generalitat, Metro, Trambaix, Trambesòs i Funicular de Montjuïc. També descomptes en l'accés a equipaments públics de la ciutat i en un important nombres d'establiments i entitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article